Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser


 
  Tantra – Njutning och healing  
 


Som jag ser det så är Tantra ett förhållningssätt till livet. Där man ser sexualiteten som ett fantastisk redskap för att utvecklas och må bra i kropp, själ och hjärta.

Dels för att om det sexuella mötet fungerar bra så kan det vara en härlig kärleksakt som öppnar upp, fördjupar och ger oss skön njutning på alla sätt och vis.

Men också för att det i våra intima sexuella möten blir så tydligt om vi har skam, skuld, hämningar eller blockeringar som ligger i vägen för att vi fullt ut ska kunna njuta av det mötet.

Men det magiska med sexualiteten är att den dessutom kan användas för att hela och transformera dessa hinder. Så inom Tantra använder man sig av sexualiteten för att antingen njuta eller medvetandegöra och hela det som hindrar oss från att kunna vara i vårt naturliga tillstånd av närvarande njutning.
 
Omfamna (Embrace)
Njutning är med andra ord inte bara njutbart utan kan också vara ett fantastiskt sätt att arbeta med healing. För när vi njuter så öppnar vi upp, släpper taget, säger ja och är närvarande, och j det tillståndet kan allt få komma upp och finnas. Både kåthet, glädje, sensualitet och kraft. Men också sorg, sårbarhet, skam och skuld, som då kan få möjlighet att omfamnas, helas och transformeras.

För det är i själva omfamnandet som healingen sker. Det är när vi vågar möta, acceptera och älska dem delar av oss själva (som vi tidigare försökt fly, förtränga eller kontrollera) som dessa frusna delar kan få smälta i värmen från ett älskande hjärta, så som is som blir till vatten.

Livsflöde
Då känner vi oss också mer levande, för om vi kan vara närvarande och samtidigt omfamna det som ÄR här och nu (i det inre och yttre) upplever vi det liv som pågår, istället för att leva i det förflutna eller i framtiden eller i idéer om hur livet borde vara.

Smärta handlar inte så mycket om det vi upplever här och nu, utan snarare om själva glappet mellan det som verkligen sker i nuet och det som vi tror att vi borde känna. Eller det vi tror att vi behöver för att kunna vara lyckliga. Till exempel att vi känner sorg, men vi tror att vi borde vara glada. Eller att vi känner oss kåta, men att vi har idéer om att vi inte borde känna så, osv. Detta är ett seperationstänkande. En seperation mellan det som verkligen sker i nuet och våra idéer om vad som borde ske.


Men då vi omfamnar det som är så deltar vi i livet här och nu och lever livet levande. Vi blir ett med livet och allt som är och det är det som är målet med Tantra.

Syftet är att uppleva mer kärlek
Kärleken är något som jag tror alltid finns i nuet och som dessutom bara kan upplevas i nuet. Vår förmåga att uppleva kärlek är därför helt beroende av hur mycket vi förmår att vara här och nu.

Det hela är egentligen mycket enkelt. Vi praktiserar Tantra på olika sätt så att vi blir mer närvarande i kroppen. För ju mer närvarande vi är i kroppen, ju mer är vi här och nu, eftersom kroppen är här och nu. Och ju mer vi är här och nu, ju mer upplever vi den kärlek som ständigt finns i nuet.

Tantratempel
Under en kurs eller en session är min intention att du ska kunna känna att du kliver in i ett tryggt rum där du kan få vara den du är och få stöd med att bli mer av den du vill vara.
Att det är tillåtet för dig att känna det du känner och utforska nya känslor, upplevelser och sidor av dig själv. Att du får möjlighet att öka din självkärlek och kunna acceptera och njuta av att vara den du är - med allt vad det innebär. Ett ”Tantratempel” där du kan njuta och fira livet, men också få du stöd med att omfamna och hela det som ligger i vägen för att du ska kunna njuta mer av din sexualitet, din kropp, mötet med andra och av ditt liv i övrigt.

Närvaro är en färskvara
Tantra är en väg som man vandrar och hela tiden hittar nya djup och blir påmind om vår inre källa av kärlek. Ungefär på samma sätt som man praktiserar t.ex. yoga, så är praktiserandet av Tantra och förmågan att leva närvarande i nuet en ”färskvara” som man behöver hålla levande.

Och precis som med yoga, så handlar Tantra inte så mycket om att lära sig nya saker och sedan kunna bocka av att man har ”gått kursen”. Visst, på kurser och sessioner så lär du dig nya saker, men främst handlar det om att praktisera, uppleva, hela och njuta.

Kom och upplev njutning och healing du med.

Lorenzo Stiernquist  

Sprid ordet
Du får gärna kopiera och sprida texten fritt,
men med följande licensvillkor (Creative Commons)
och att du ange följande källa:
Lorenzo Stiernquist - www.starspray.com

Tantra Njutning och sexuell healingFöredrag
Tantra – Njutning och (sexuell) healing är i första hand en praktisk och upplevelsebaserad workshop.
Men föredraget kan vara bra att lyssna till om du vill veta lite mer om tankarna som ligger som grund för detta arbete. Ett föredrag om Tantra, njutning och healing. Om att hela sin sexualitet, om smärta och motstånd, om flödande närvaro, om att kunna bejaka livet mer och om att prata med sitt kön.

Se föredraget >>

Se mer information om:
sessionerna och aktuella kurser.

Vill du göra en djupdykning?
Tantra är en stor del av
Sexsibility-coachutbildningen.
Läs mer om utbildningen på:
www.sexsibility.com

 

 

Tantra Njutning och healing
Njutning är inte bara njutbart utan kan också vara ett fantastiskt sätt att arbeta med healing.

Nästa
workshop:

Tantra Njutning och Healing Tantrakurs 

 

Adress: Box 49, 114 79 Stockholm   Mobil: +46 722 81 11 78
E-post: info@starspray.com    Hemsida:
www.starspray.com