Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser

 
  Älska dig själv som din nästa
 
 


Många människor har svårt att vara kärleksfulla mot sig själva och jag tror att en stor anledning till att världen ser ut som den gör, är för att det saknas självkärlek.

Många lever ett destruktivt liv och äter skräpmat, tar inte hand om sin kropp, stressar, pratar skit om andra, har relationer som de inte utvecklas i, trivs inte på sitt arbete och ser lite för mycket på TV än vad som är bra för dem. De brottas med otillfredsställda behov och en känsla av olust. Det vill säga om de vågar stanna upp och känna efter, vilket många inte gör. Utan istället fyller de sina liv med ”viktiga saker” - som egentligen bara är en massa trivialiteter - i ett desperat försök att avleda fokuset från tristess och sin existentiella ångest.

Egoism och självkärlek är också helt olika saker. Att sätta sig själv i första rummet, tycka att man är bättre än alla andra, roffa åt sig och försvara sina ägodelar (ego-delar) har inget med självkärlek att göra. Det är strategier som utgår från bristtänkande och rädslor och är fokuserat på att få, istället för att dela med sig av sitt naturliga tillstånd av kärlek.

En del vill hävda att världen ser ut som den gör för att man inte följer bibelorden ”Du skall älska din nästa som dig själv". Men med tanke på hur folk behandlar sig själva så tror jag att världen ser ut som den gör, just på grund av att man följer dessa ord.

Kanske vi skulle göra tvärtom istället, ”Du skall älska dig själv som din nästa” och laga mat till oss själva med samma omsorg som när vi har kära vänner på besök. Att uppmuntra oss själva på samma sätt som vi uppmuntrar ett barn och se till att även vi själva äter och sover ordentligt. Att onanera med samma innerlighet som när vi har sex med vår partner. Att säga samma vackra ord om vår egen kropp som vi säger till dem vi älskar att älska med.

Vi människor står inför många svåra utmaningar just nu. Om vi ska kunna skapa ett paradis här på jorden - för oss själva och kommande generationer - så börjar det med att var och en av oss utvecklar sig själv. Det vill säga att man vecklar ut sig själv, som en hibiskusknopp som längtar efter att sprida sin nektar och sörpla i sig av solens ljus. Där den enda längtan man har är att bli mer av den man redan är och ”komma hit”, där man redan är. Att känna en självkärlek där man acceptera och njuter av att vara den man är - just så som man är - med allt vad det innebär.

Det är en självkärlek som skapar healing, glädje, balans, förståelse och frid. Och i takt med att vår självkärlek ökar, så ökar också våra förmåga att älska andra. Då först får uppmaningen om att älska dig själv som din nästa en verklig innebörd.

Med hjälp av Sexsibilitycoaching får du möjlighet att ”flytta in i ditt kroppsliga tempel” och njuta mer av ditt liv. Men den processen är inte bara lätt, så därför får du även stöd med att möta, acceptera, omfamna och slutligen transformera den skam, skuld, smärta och dem blockeringar som hindrar din självkärlek att blomstra.

Men fast det ibland kan vara svårt att möta allt detta, så är det värt det. För ju mer vi kan vara med allt som är, ju mer deltar vi i det liv som faktiskt pågår. Och ju mer vi upplever det liv som faktiskt pågår, ju mer kärlek upplever vi, för livets naturliga tillstånd – så som jag tror - är hängiven, livsbejakande och lycksalig kärlek.

Människor som älskar sig själva och som sprider den känslan till andra, är vad mänskligheten behöver just nu. Att älska dig själv är inte egoistiskt, utan en god gärning för andra. Att älska dig själv kan vara en stor utmaning och ett jättekliv för dig som människa, men det är också ett litet steg för mänskligheten. Ungefär som astronauten Armstrong sa, fast tvärtom d.v.s. "One small step for mankind, one giant leap for a man".

Vintergatan består av många stjärnor, oceanen av många droppar , en äng av många strån och din kropp av många celler. Det stora börjar med det lilla och allt har en betydelse för alltet och det gäller även för dig, min kära.

Så vill du göra något för att skapa en bättre värld, börja med att älska dig själv och låt världen få ta del av de frukter som skapas ur det.

Du är viktig. Du behövs. Älska dig själv!

Lorenzo Stiernquist

Sprid ordet
Du får gärna kopiera och sprida texten fritt,
men med följande licensvillkor (Creative Commons)
och att du ange följande källa:
Lorenzo Stiernquist - www.starspray.com

 

Lorenzo Näcken Sexsibility Tantra

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist