Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser


 
  Andlig sexualitet och sexuell healing
 
 

Man kan använda sig av sexualiteten på många olika sätt; roligt tidsfördriv, ett sätt att fly verkligheten, maktutövande och... djup healing. Att hela sin sexualitet handlar om att hela de sexuella sår som vi har med oss från det förflutna för att kunna leva ett någorlunda normalt liv. Sexuell healing är något helt annat. Det är att använda sig av den sexuella energin... för att helas.

Sexuell healing och sexuell andlighet kan användas, inte bara för att hela sin sexualitet utan även hela andra ”åkommor”, både känslomässiga, fysiska, mentala och själsliga. Barbara Carrellas som är en av lärarna på Sexsibilitycoachutbildningen (och som har workshop här i Sverige ibland), pratar mycket om hur sex (inte nödvändigtvis samlag utan den sexuella energin) kan lindra smärta, hela sjukdomar, ge ökad energi, är antidepressiv, ökar vår närvaro, ger oss tillgång till våra känslor, öppnar upp för kärleken, hjälper oss att få kontakt med vår andlighet, kan få oss att känna oss mer levande osv. Förutom att den kan bli en den grund vi bygger våra liv på kan den även användas för att hela andra genom att vi banar väg och skapar inre rum för andra att tryggt kunna kliva in i och våga öppna upp för sitt helande.

Under alla de år som jag har hållit på med olika kurser, terapier, metoder och tekniker, redskap så har jag inte träffat på något som ens är i närheten av vad det innebär att arbeta med sexuell andlighet. För i sexualiteten och intimiteten ljus blir det så tydligt vad det är som ligger i vägen för en flödande kärlek. Skam över att visa sin kropp, skuldkänslor av att njuta, vara för hämmad för att be om det vi behöver och längtar efter, oförmågan av att vara närvarande, bristande kommunikation, att inte kunna bli berörd på djupet, att inte ha tillgång till sin urkraft, en andning som är blockerad, en kropp som har ”fryst”, skrämda till att inte låta... speciellt när det är ljud av välbehag… ja allt blir så tydligt i det sexuella mötet med en partner eller med sig själv.

Att gå till roten med ”problemet”

Min önska är att jag själv och så många som möjligt går till roten med det som vi upplever som problem i relationer och i var och en av oss och det är att vi har tappat kontakten med oss själva. För då känner vi oss separerade och vi börjar tro att det finns något utanför oss (situation eller person) som är ett problem eller en lösning på hur vi mår. Vi börjar leva efter idéer som t.ex. ”Om jag träffar den rätta partnern så mår jag bra” ”Om någon säger att jag är dum, så mår jag dåligt” ”Om jag får det jag önskar i mitt liv mår jag bra, men om jag ”drabbas” av elände så mår jag dåligt och tycker att livet är orättvist” o.s.v.

Inom den sexuella andligheten klipper man av alla dessa yttre band och istället koncentrerar sig på att generera sin egen energi i syfte att ge. Och när två personer har gjort vad de kan för att se till att vara i ton med sig själva och vill ge, så uppstår magi. Det är som en kör där alla har fokus på att ge (sjunga ut)... då blir det något mer än om alla sjunger var och en för sig.

Sann frihet
Om vi kan vara med det vi har inom oss är vi inte rädda att möta människor i vår vardag (grannar, arbetskollegor, släktingar eller någon okänd på bussen) för vi inte är rädda för vad den personen ska ”väcka upp” hos oss. Vi är inte är rädda för att komma i kontakt med vår egen kropp eller att andra ska upptäcka sidor hos oss, som gör att de slutar att älska oss.

Vi kan gå in i ett okänt rum för vi vet att det värsta som kan hända är att vi kommer bli rädda, känner smärta, skam eller känner oss separerade och det är… OK. Vi vet att lösningen inte är att fly, frysa eller fäktas, utan att omfamna och vara med det som är. Detta betyder inte att vi ska stå ut med alla situationer, men det betyder att vi kan vara med det vi känner och fatta beslut från vårt hjärta och inte från ett behov av att slippa möta vårt inre.

Många klienter kommer till mig för att de har ett problem, men ”problemet” visar sig oftast vara att de känner smärta. De tror att lösningen på problemet är att de ska känna något annat än vad de gör och att jag ska hjälpa dem med det. Men ”problemlösningen” är mycket enklare än så. För om det är OK att känna det som de känner så är ju ”problemet” löst. Inte bara för denna gång utan även för nästa gång som de känner samma sak.

Det finns ett talesätt (som även jag som är vegan tycker är bra)
”Vill du ge någon en gåva idag ge honom en fisk. Vill du ge honom en gåva för livet lär honom att fiska.”
Min version av den är ”Vill du ge någon en gåva för stunden, så lindra hennes smärta. Vill du ge en gåva för livet, så hjälp henne att kunna möta smärtan och omfamna det som är.”

Min önskan är att vi människor ska slippa att t.ex. vara svartsjuka på ett... äkta sätt. Att se till att man inte hamnar i situationer där man känner sig svartsjuk betyder inte att man blivit av med sin svartsjuka. Man har bara undvikit att möta det som man bär på i sitt inne. Man blir inte heller av med sin separationsångest genom att man ser till att man aldrig är ensam.

Jag tror att många av oss kan känna igen situationen då vi tycker att vi inte har problem med att vara ensamma, utan t.o.m. ”njuter av att vara ensam och ha tid för sig själv” tills den dag då sin partner gör slut... det är då som vi får ett kvitto på hur mycket av oss själv vi har investerat i den andra.

Det är inte smärtsamt att någon går ifrån en om man har kvar sig själv. Visst det kan vara en sorg och en saknad med det är inget problem, utan kan uppfattas som helande. Smärtan däremot uppstår då man upplever att den som går tar med sig kärleken. Om jag tror att kärleken finns hos den andre så gör det ont när kärleken går iväg. Min källa till kärlek försvinner... livet försvinner... jag försvinner... Jag finns inte kvar för min partner tog mig med sig. ”Vi separerade, jag fick huset och hon fick min glädje. Hon lämnade all köksutrustning, men hon tog med sig kärleken”.

Hjärtliga beslut
Genom sexuell andlighet kan man träna sig på att vara kvar i det som är. Då finns det en möjlighet för hjärtats röst att kunna göra sig hörd. Att följa sitt hjärta är något helt annat än att följa sina känslor. Det kan vara precis tvärtom än vad man känner. Hjärtats röst kan få oss att gå in i en relation fast det känns jättejobbigt. Hjärtats röst kan få oss att lämna en partner fast det känns hemskt. Hjärtats röst kan få oss att våga klä av oss nakna, prata inför folk, säga nej till godis och säga ja till spenat.

Om jag inte kan stå ut med att vara i det som är, kommer jag att agera på första bäste impuls som tar mig bort från det som jag vill undvika att känna. Om jag t.ex. inte tillåter mig att känna attraktion för en kvinna kommer jag behöva ”springa i väg” så fort en attraktiv kvinna närmar sig (fly), stänga av det jag känner (frysa) eller ha sex med dessa "horor" (fäktas). Inga av dessa beteenden har med hjärtats röst att göra.

Känslor kommer och går och de ändras hela tiden, speciellt om vi stöter på motstånd. Att fatta beslut efter om ”det känns bra” eller inte, är inte någon bra grund att bygga sina drömmar, visioner och andliga växande på. Hjärtats röst kan också ändras och ta oss in på oväntade vägar. Men det är inte baserat på rädsla, oro, skuld, bekräftelsebehov, trygghet el. dyl. utan är baserat på insikten om att kärleken finns inom mig och att dem steg jag tar (hur dem än ser ut) tar jag för att jag tror att det skapar mer kärlek.

Träna sig på att vara med sitt inre
Jag hör ofta folk säga att de vill känna sig mer närvarande, men samtidigt säger de med sitt uttryck något helt annat (jag själv är inget undantag). Jag kan då säga ”Nej du vill inte alls bli mer närvarande” vilket brukar vara ganska konfronterade. Men om vi vill bli mer närvarande genom att andas, meditera, göra yoga, Qigong, få massage eller vad vi nu har hittat för tekniker, men samtidigt inte vill möta upp det som den närvaron för med sig, når vi sällan den närvaro vi önskar och om vi gör det brukar det inte bli särskilt långvarigt.

För om vi blir mer närvarande så kommer vi också i kontakt med det vi har inom oss och om en del av oss inte vill kännas vid det som finns där innanför skalet som t.ex. skam, så kommer en del av oss (oftast omedveten) att göra allt för att vi inte ska bli närvarande. Vi kommer att föra ett inre krig med oss själva där en sida vill bli närvarande och en sida kommer att se till att nya konflikter, problem, kaos, separationer, sjukdomar, destruktiva mönster kommer fylla våra liv i syfte att slippa känna det vi inte står ut med att känna. Hellre en smaskig konflikt med sin granne, än att möta sin skuld. Hellre separera från sin älskade partner, än att möta smärtan av att känna sig separerad från livet. Hellre se till att ha en dålig ekonomi att oroa sig över, än att möta upp skammen som legat och pyrt i 40 år.

Att växa i kärlek
Att leva efter hjärtats röst kan vara smärtsamt men det är otroligt berikande. Här kommer ett utdrag från en utvärdering jag fick från en Tantrakurs:
”Jag har en underbar man som litade på mej och väntade på mej hemma… och så blev jag förälskad i en man på kursen, helt underbart, helt utan skuldkänslor, helt utan rädslor… en så ren kärlek… himmelsk… trygg utan krav… en kärlek som inte behövde manifestera sej i sex, en kärlek som visade mej hur man kan få känna för alla om man om man själv är ren kärlek… vad jag såg var en del av mig själv.”

Vi har såå mycket att vinna på att möta upp vårt inre och omfamna det som är. Med små steg och träning och åter träning kan vi alla uppleva ett mer livsbejakande liv med närvaro, sanning, inre styrka, hängivelse och kärlek.

Vad säger ditt hjärta?

Att växa i kärlek handlar om modet att möta sitt inre och det är där som den sexuella andligheten kan vara ett fantastiskt redskap. Med hjälp av den träningen kan man vara i sann närvaron där allt blir tydligt och våga lyssna till sitt hjärtas röst och sedan följa svaret.

Så vad är ditt nästa steg?
Hur djup vill du nå?
Hur fri vill du vara?
Hur mycket är du villig att möta?
Hur mycket är du villig att öppna upp?
Hur mycket villkorslös kärlek är du villig att ge?

Håll din vision och dina drömmar levande.
Håll dig själv levande.
Håll sexualiteten och kärleken levande.
Håll kontakten med andra levande.
Håll ditt liv... levande...

Lorenzo Stiernquist  

Sprid ordet
Du får gärna kopiera och sprida texten fritt,
men med följande licensvillkor (Creative Commons)
och att du ange följande källa:
Lorenzo Stiernquist - www.starspray.com

 

 

andlig sexualitet

 

 

 

 

 

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist