Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser

 
  Bonda – att "knyta an" med sin partner genom Tantrasex
 
 


Bonda (från engelskans Bonding) betyder att man på en djup nivå ”knyter an” till varandra (själsligt eller känslomässigt). Ett exempel på att bonda är hur amningen kan få en mamma att börja knyta an till sitt nyfödda barn. Två lekkamrater kan också bonda genom att ha hemlisar ihop. Att två vuxna människor bondar genom att ha sex tillsammans är ett annat exempel.

När man pratar om att sex inte bara ska vara yta utan att man även bör knyta an känslomässigt så pratar man oftast om att det är viktigt att ha förspel. Men att ha ett ”spel” mellan varandra är ganska ointressant tycker jag, vare sig det sker före, under eller efter man har sex. Vill man istället komma riktigt nära varandra handlar det mer om att släppa alla spel och masker och – på alla sätt - kunna vara nakna med varandra. Och det kan ske (med vilja eller spontant) när som helst före, under eller efter man älskar med varandra.

Ge tid åt upplevelsen
Att kunna känna en djup kontakt med varandra handlar om att ha tid för varandra, speciellt om man är otränad på att bonda. Tid till att djupna in i stunden, in i sig själv och med sin partner. Tid då man inte ”är på väg” mot ett mål, inte ens till att försöka få orgasm. Eller om man har fått orgasm få tid till att djupna i upplevelsen och inte genast springa till duschen, tända en cigarett eller börja prata.

Låt också själva älskandet få ta lite tid, så har ni lättare att slappna av och bonda efteråt. Att träna på gymmet i tre minuter har inte samma avstressande effekt som om du tränar i en timme. Samma sak gäller med älskandet. Speciellt som många behöver minst 20 minuter för att värma upp.

Bra start på dagen
Men har ni inte så mycket tid kan ni bonda så mycket ni kan. Att starta dagen med 5 minuters bondande sex kan ge en upplevelse av att ni är sammanlänkade och är en skön känsla att ha med sig under vardagens alla göromål.

Ni behöver inte vara kåta för att bonda sexuellt och det behöver inte leda till orgasm. Låt istället det sexuella mötet, andningen, hudkontakten, värmen och beröringen hjälpa er att öppna upp, slappna av och känna en djupare kontakt med varandra.

Kyssar och kramar
Ett enkelt sätt att bonda under dagen är att kramas och kyssas. Kramen är så suverän för att båda två ger och får helande beröring samtidigt. Och kyssar är verkligen ett bra sätt att skapa intimitet. Så låt era kyssar och kramar ta lite längre tid och gör det ofta. En kram med 5 djupa andetag kan göra underverk och en kyss i 1 minut kan förvandla en grå och stressig vardag till ett paradis.

Nära-livet-upplevelse
Sex kan vara helt underbart, men om ni slappnar av och ligger nära varandra efteråt, kan ni även uppleva djup harmoni och stillhet tillsammans. Att hoppa över den stunden är som att bada bastu men inte njuta av känslan efteråt. Vissa har sex som ett sätt att fly undan livet, men inom Tantra så använder man sex för att uppleva MER liv och få en djupare kontakt med sig själv och sin partner. Att bonda är ett underbart sätt att komma närmare varandra, men också för att komma närmare livet.

Kärlek och smärta
Det sexuella mötet kan öppna våra hjärtan och om vi vilsamt vågar stanna kvar i mötet kan vi uppleva en överväldigande kärlek. Men ibland kan sex också ta upp smärtsamma känslor till ytan och vi kan känna oss sårbara. Då kan det vara skönt att få krypa upp i en famn och tillåta sig att bara vara med det som är. Kanske kan du låta din partner få vila sitt huvud på din bröstkorg eller i ditt knä samtidigt som du stryker din hand över din partners pannan. Själv kan jag ibland njuta enormt av att få ligga riktigt nära intill och suga på en kvinnas bröst. Varmt, sensuellt, helande och kan få mig att bonda djupt in i själen.

Meditation
Inom Tantra använder man sexualiteten för att bli mer närvarande. När vi njuter av sex så blir vi mindre mentala och upplever istället våra kroppar mer. Eftersom våra kroppar är här och nu, kan vi känna oss mer närvarande i nuet när vi är i våra kroppar. Sex kan också få oss att slappna av och det är i det här avslappnade och närvarande tillståndet - med relativt få tankar - som själva meditationen kommer in. Här kan vi uppleva hur vi sjunker inåt och samtidigt ”smälter samman” med vår partner.

Det är den meditationen som många Tantriker njuter av mest. För dem handlar Tantra inte i första hand om sex utan om meditation och att uppleva djup kärlek. De anser att Tantrasex är ett bättre och trevligare sätt för dem att nå in till det meditativa och kärleksflödande tillståndet än att sitta ensam och meditera i en grotta någonstans.

Låt könen få bonda
Efter ett samlag kan mannen kan låta kuken vara kvar inne i kvinnan. En slak och stilla kuk kan ge många härliga sensationer för er båda och även ge fler orgasmer. Om din partner har samma kön som du, så kan ni låta era kön vila mot varandra eller håll en hand på varandras kön. Könen behöver också närhet, värme, kärleksfull beröring och tid till att bonda tillsammans.

Följ flödet
Var lyhörd med dig själv och din partner. Sex behöver inte alltid leda till orgasm. Det är inte frågan om ett ”sprinterlopp” där man så snabbt som möjligt ska nå målet. Utan mitt under ett samlag kan spontant en vila uppstå. Det är naturligt att sexuella energin kommer och går. Ta vara på stunden, låt ståndet slakna (få inte panik, mannen är inte impotent och ert sexliv är inte slut), slappna av och bonda istället. Fortsätt sedan igen efter en stund eller sluta om ni vill det. Just denna gång var det kanske bara närheten ni behövde.

Bara vara
Säg gärna något kärleksfullt till varandra om ni vill, men annars är det bra att inte prata så mycket, utan istället tillåta er att bara vara. Ha gärna ögonkontakt ibland, men var inte rädda för att somna. Det behöver inte betyda att man blir uttråkad av sin partner, utan kan ju faktiskt vara ett tecken på att ni båda känner er tillfredsställda, trygga och avslappnade.

Vilda sexlekar
Efter att ha njutit av ett svettigt sexuellt möte kan man känna sig full av energi. Ta då vara på det. Ligg bara kvar och känn hur energin strömmar i kroppen. Andas avslappnat, ligg stilla nära intill varandra (gärna med penetration) och njut av att känna värmen från varandras kroppar. Släpp helst alla tankar på svett och andra kroppsvätskor, men om ni inte är bekväm med det så ha papper, vatten och handduk nära till hands, så att ni inte behöver springa upp för att tvätta av er eller dricka vatten. Ha även ett täcke i närheten som ni kan ta på er om ni börjar frysa.

Förbered kärlekstemplet
Har ni sett till att förbereda ert kärlekstempel har ni lättare kan fånga ögonblicket. Då kan ni också bara fortsätt er kärleksstund med tända ljus, vacker musik, vackra ord, något gott att äta och dricka. Ett fat med t.ex. vatten, frukter, nötter och favoritchokladen kommer väl till pass efter att ha älskat och bondat under en lång tid. En massageflaska med t.ex. mandelolja och som värmts uppe genom att ligga i en skål med varmt vatten kan inspirera till sensuell och bondande massage. Mandeloljan är dessutom god att suga och slicka i sig från varandras kroppar och att smaken och alla andra sinnen få vara med är ännu ett exempel på hur ni kan bonda med varandra. Eller så kan ni fortsätta och njuta av ännu mer stillsamt eller vilt och djuriskt sex och på så sätt bonda ännu mer.

Njut av varandras kroppar, känslor och själar.
Bonda med varandra och bonda med livet självt.

Lorenzo Stiernquist

Sprid ordet
Du får gärna kopiera och sprida texten fritt,
men med följande licensvillkor (Creative Commons)
och att du ange följande källa:
Lorenzo Stiernquist - www.starspray.com

 

Bonda Tantrasex och intimitet

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist