Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser

Festival

 
  Konsten att känna sig mer levande...
 
 

När jag hör människor dela med sig av sina upplevelser på t.ex. en Tantrakurs, så förundras jag över hur många som uttrycker sin tacksamhet över sina upplevelser trots att de har helt olika upplevelser.

En person kan säga ”Jag hade just ett djupt möte med en annan person och jag känner en enorm glädje och det känns så bra.” nästa person säger ”Jag känner mig så arg och det känns så bra att tillåta mig att få känna så.” ytterligare en person säger ”Jag känner mig äntligen tillräckligt trygg för att känna min sorg och det känns så bra.” nästa säger ”Jag känner ingenting, bara ett fridfullt lugn och det känns så bra.” medan nästa säger ”Jag känner mig så kåt och det känns så bra”.

Alla känner tacksamhet, men vad har dessa personer gemensamt? En är glad, en är arg, en är ledsen, en känner frid och en känner sig kåt, men det gemensamma är att alla känner sig... levande. De är ”ton-i-ton” med det som är. Är de ledsna så är de totalt ledsna. Är de glada så är de glada fullt ut. Det handlar inte så mycket vad vi känner utan att vi tillåter oss att känna det vi känner, oberoende av vad vi känner. Om vi vill öppna upp för djupa upplevelser, vara sanna mot oss själva och trogna vår väg, behöver vi börja med det vi har... här och nu.

När vi inte vill känns vid vissa känslor så försöker vi hitta strategier för att undvika att känna dessa. Vi ”fryser” genom att andas mindre, röra oss mindre, låta mindre för att inte komma i kontakt med känslan vi vill undvika. Vi ”flyr” känslan genom att ta till droger, titta på TV, festa eller ständigt vara sysselsatta med allt annat än att stanna upp och möta det vi har inom oss. Vi ”fäktas” genom att slåss, skapa konflikter och skylla på andra för att slippa möta oss själv. Sedan undrar vi varför vi känner oss otillfredsställda och icke levande.

Men om vi i åratal har vant oss med att hantera smärta genom att vi ”fryst, flytt och fäktats” hur ska vi då kunna öppna upp för mer liv, kärlek och glädje? Det är svårt att både vara stängd och öppen på samma gång.

Istället för att ”frysa” behöver vi träna oss på att vara i rörelse. Med vår kropp, med vår energi, andning och röst. Istället för att ”fly” behöver vi stanna upp och våga vara kvar. Istället för att ”fäktas” med andra behöver vi våga möta det vi har inom oss själva.

Så den träningen vi gör på t.ex. Sexsibility-coachutbildningen handlar om att inte döma våra upplevelser eller försöka ändra på det vi känner, utan accepterar, omfamnar, bejakar, vara med det som är och kanske t.o.m. förstärker känslan.

När klienter kommer till mig och säger att de känner sig ledsna så säger jag ibland ”Vad bra, vad kan jag göra för dig så att du känner dig ännu mer ledsen?” Jag försöker stödja dem med att känna sig så pass trygga att de kan känna på den otrygghet de känner under ytan och våga vara i den. Jag vill att de ska känna sig så pass älskade så de kan börja känna på de sidorna hos sig själva som de har svårt att älska. Jag försöker med andra ord skapa ett tryggt rum för dem där de kan få känna det som de känner, vara den de är, uppleva det de upplever och att det är OK.

Vår tids största folksjukdom är nog att vi inte förmår att vara med det som är. Vi vill vara någon annan, känna något annat, vara på en annan plats, göra något annat, vara med någon annan, vara snyggare, bättre, rikare, bo på ett annat ställe, ha andra saker, mer saker, ha ett annat arbete, en annan partner o.s.v.

Vi är sedan barnsben matade med budskapet om att lycklig är man när man går på en strand, det är sommar, solsken, 22 grader varmt, håller en person i ena handen och en glass i den andra. Olycklig är man om man sitter i en rullstol, bor i ett fattigt land eller är skild och ensamstående. Men vi vet alla ätt det inte behöver vara sant och att det ibland kan vara precis tvärtom.

Smärtan handlar inte så mycket om det vi upplever här och nu, utan snarare om själva glappet mellan det som verkligen är och det som vi tror att vi behöver få eller uppleva för att vara lyckliga. När vi istället börjar acceptera och möta upp det som verkligen är börjar det magiska ske. Andningen, ljud, rörelse och vår sexuella livsenergi är exempel på något som sker här och nu. Det är därför som dessa är så bra redskap för att träna oss på att vara här och nu. För om vi är totalt närvarande i kroppen, är vi här och nu, eftersom kroppen är här och nu.

Att arbeta medvetet kring sexualitet och närhet är ett fantastisk redskap som hjälper oss att känna oss mer levande. Dels för att vi så tydligt bli medvetna om blockeringar, skam, skuld, hämningar m.m. som ligger i vägen för att kunna vara här och nu. Och dels för att vi kan, istället för alla substitut, öppna upp för det som många av oss inners inne längtar efter.

Just nu pågår Sexsibility-coachutbildningen (flera har redan börjat ta emot klienter) men det behövs fler som arbetar med att coacha människor till att våga vara nära, våga stanna upp, våga hänge sig, låta sin sexuella livsenergi få flöda och på så sätt kunna känna sig mer levande.

Om du vill arbeta med klienter på det här sättet så vill jag att du ska veta en sak... och det är att du är... efterlängtad.

Lorenzo Stiernquist  

 

 

  Känna sig levande Qigong

 

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist