Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser
 
 

Frågor och svar om Tantra
med Lorenzo

 
 

Ängsbacka som är en kursgård där jag har Tantrakurser frågade mig några frågor om Tantra. Så här kan du läsa om hur jag blev intresserad av Tantra och vad det betyder för mig personligen och hur det gynnar mig i mitt dagliga liv. Och också om hur Tantra kan erbjuda dig mer njutning och healing.

Hur blev du intresserad av Tantra och vad betyder det för dig på en personlig nivå?

Efter en skilsmässa och en djup kris, insåg jag att jag behövde titta saker som jag hade undvikit i mitt liv. Så jag började gå på olika workshops kring intimitet, sexualitet och Tantra. I den ordningen. Jag gick på kurser för olika tantralärare som hade olika sätt att lära ut Tantra på. Så småningom träffade jag Shanti Limnell som redan hade hållit tantraworkshops i flera år när jag träffade henne. Vi blev ett par, och vi började ha tantraworkshops tillsammans ganska intensivt under flera år. Både i Sverige och Finland där hon bodde.

Under den här perioden startade jag också Sexsibilitycoach-utbildningen och Sexsibilityfestivalen. Det var därför naturligt att ta med några av de lärare jag själv hade haft och även dela med mig av mina egna erfarenheter kring Tantra. Så Sexsibilitycoach-utbildningen och Sexsibilityfestivalen har därför alltid innehållit mycket Tantra.

För mig personligen blev Tantra en ”dörröppnare” till njutning och healing. Jag transformerade mycket skam och skuld. Jag började acceptera och älska min kropp mer, och jag kunde njuta av sex på ett sätt som jag inte hade gjort tidigare. Men jag upplevde också mer närvaro och en djupare kontakt med livet. Och det är det jag brinner mest för och det främsta skälet till att jag arbetar med det här. Tantra kan ge dig bättre relationer och ett bättre sexliv vilket är underbart, men också en bättre relation med själva livet.

Hur länge har du utforskat och upplevt Tantra?

Jag började med Tantra för ungefär arton år sedan. Men det är viktigt att betona att Tantra inte bara handlar om sex. Det är en andlig väg genom vilken du kan utveckla din förmåga att acceptera, omfamna och vara med det som är. Och där du genom meditation och ökad medvetenhet kan lära dig att uppleva och njuta av livet mer. Och den ”vägen” började gå på för cirka fyrtio år sedan.

Hur gynnar Tantra dig i ditt dagliga liv?

Tantra har lärt mig att omfamna och vara med det som är. Vilket gynnar mina relationer, mitt sexliv och min vardag, men framför allt mitt andliga liv. Jag vågar möta mina skuggsidor utan att döma dem. Vad jag tidigare har sett som dåliga situationer och upplevelser, försöker jag nu närma mig med nyfikenhet istället. För mig är ordet "intressant" det "mantra" jag försöker upprepa i mitt dagliga liv. Jag försöker att vara mottaglig för den gåva och visdom som en situation kan ge mig. Jag kan känna att livet arbetar med mig, inte mot mig. Det betyder inte att jag alltid lyckas känna så. Men med hjälp av en tantriskt förhållningssätt kan jag ofta hitta acceptans. Med andra ord, jag försöker acceptera mig själv som jag är och inte döma mig själv om jag dömer mig själv eller det som händer i mitt liv. Jag försöker älska mig själv som jag är. Vilket innebär att jag ibland försöker att älska och acceptera att jag är en person som inte alltid kan älska mig själv. Och den personen är också värd att bli älskad. Kontemplera den paradoxen en stund om du vill... För mig är det essensen i Tantra.

Din kommande kurs heter Tantra – Njutning och healing kan du förklara för oss hur Tantra kan erbjuda njutning och healing?

Din kropp är här och nu. Så ju mer närvarande du kan vara i din kropp, desto mer kan du uppleva vad som händer i nuet. Sättet du kan komma in i kroppen på är bland annat genom andning, ljud, rörelse, att arbete med energi och som jag ser det, framför allt genom njutning. Eftersom njutning får dig in i din kropp, och med njutning, kommer andning, ljud, rörelse och flödande energier vanligtvis av sig själv. När vi känner njutning öppnar vi upp, vi släpper taget, vi säger "Ja" och vi är närvarande, här och nu. I det tillståndet kan allt komma upp till ytan; lust, glädje och lycka. Men också känslor av skam, sorg och smärta, som då kan helas och transformeras. Så njutning är ett bra sätt att arbeta med healing. Det är också mycket lättare att hela något när du känner njutning i kroppen. När din kropp som är full av energi, i ett rum där du kan känna dig trygg och där du är tillsammans med kärleksfulla och stödjande människor.

Vad kan deltagarna förvänta sig att ta med sig hem efter kursen?

Självkärlek. En djupare kontakt med dig själv, din kropp och ditt liv. Att du känner att du kan vara mer sann mot dig själv. Att du har lärt dig mer om samtycke, gränser, att kunna säga nej och ja. Att du kan komma hem med en harmonisk kropp för att du har ätit god och hälsosam mat och haft tid att koppla av på denna vackra plats som Ängsbacka är. Och en varm och underbar känsla i kroppen efter att du fått mycket kärleksfull beröring och haft många hjärta-till-hjärtat-möten med andra människor.

Du kan läsa mer om workshopen ”Tantra – Njutning och healing” på Ängsbackas hemsida

Du kan också lyssna på en intervju med mig om Tantra i podcasten TantraLiv. Lyssna på Spotify >>
 

 

Lorenzo Stiernquist Tantra - Njutning och healing


 
     

Mailutskick

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist