Utbildning Sex och Närhet Tantra Relationer
Kurser Sex och Närhet Tantra Relationer
Sessioner Sex och Närhet Tantra Relationer
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet


Sexsibility Festival 2020

 
  Om Lorenzo Stiernquist
 
 

Jag är Tantralärare och Sexsibilitycoach. Jag har startat allt kring Sexsibility (Utbildningen, Festivalen, Mingelkvällarna m.m.). I mitt arbete har jag fokus på sex, närhet, andlighet, njutning och sexuell healing.

Den resa som jag gjort (och gör) för att våga vara nära, känna mig mer levande och kunna uppleva sex och närhet på en djupare nivå, har varit en lång resa...

Mina intressen
Jag har ända sedan tidiga tonår varit intresserad av andlig och personlig utveckling. Qigong, yoga, meditation, mantra sång, frigörande andning, dans och olika utlevelse terapier har varit och är fortfarande en stor del av mitt liv. Om du tycker att jag verkar bekant så kan det kanske beror på att vi sett för länge sedan på Café Pan, Livsuniversitetet eller på Wäxthuset (jag bodde 9 år på Väddö). Vi kanske har setts på Ängsbacka, Hällungen eller på Deva centret. Vi kanske har gått en kurs eller firat midsommar tillsammans på Skeppsudden eller dansat ihop på Dancegatherings, SamSara eller kanske gjort en AUM tillsammans.

Min kraschlandning
Trots många år av utvecklande (eller tack vare) kraschade jag totalt i februari 2004 och ingenting tycktes fungera. Min 40-års kris infann sig när jag insåg att jag haft en kris i 40 år :-) Det var i alla fall så det kändes. Jag var nyskild (efter 14 år), hade ingenstans att bo, hade två barn att ta hand om, inget arbete, usel ekonomi, en kropp som höll på att falla samman (nackskada, psoriasis, artrit i lederna m.m.), hade ytterst få fungerande vänskapsrelationer och värst av allt visste jag inte vad jag vill med mitt liv.

Kris och möjligheter
Det var i den vevan som jag på allvar började ta tag i min skam, skuld och mina hämningar kring sex och närhet. För mig blev det tydligt att jag omöjligt kunde nå de djup i mig själv som jag ville uppleva och samtidigt försöka "hoppa över" dessa bitar. Genom att möta upp, omfamna och träna mig på att våga vara nära, har jag nu upplevt djupare möte med mig själv och andra och haft andliga upplevelser som jag inte varit i närheten av på andra kurser, terapier, andningar, i yogan eller meditationen.

Mina lärare
Jag har med tiden gått många olika kurser kring temat sex och närhet med Ramya och Anam, Johan Ekenberg, Radha, Jennie och Calle Rehbinder, Gitama och Hariprem m.fl. Många gånger har jag gått samma kurs flera gånger och jag går fortfarande på vissa av dessa kurser. Parallellt med alla kurser har jag under många år varit med i en mansgrupp som betytt oerhört mycket för mig och har en stor del i att jag nu gör det jag gör. Vi studerade David Deida och arbetade med att hitta vår manliga essens och "Sanning, Närvaro och Kraft" var våra ledord. Under en termin läste vi även boken "Vägen till orgasm" som har betytt mycket för min resa. Min kontakt med Ylva Franzén har också varit en otrolig inspirationskälla och så klart alla mina nära och kära vänner. Men det som ändå betytt mest för min resa inom sex och närhet är ju så klart de kvinnor som jag mött och haft intima relationer med.

Sex och andlighet
För mig handlar det om att träna mig på det som jag förut försökt övertala mig själv om att jag inte alls behövde ta tag i eller arbeta med. Jag har slutat ljuga för mig själv och insett att jag behöver hela min skam, skuld och sexualitet för att på så sätt våga vara nära mig själv (och andra) och att det är en förutsättning för att jag ska kunna nå det andliga djup jag längtar efter.

Jag har förstått vilken enorm kraft och fantastiskt redskap vår sexualitet är. Det handlar inte om en andlig sexualitet där man kryddar sitt sexliv med lite andlighet, utan en sexuell andlighet där man använder sin sexualitet som grunden för sin andliga utveckling.

Jag brinner nu för att få dela med mig av mina erfarenheter och av dem lärare som har hjälpt och stöttat mig. Min resa fortsätter och om du vill får du gärna följa med mig en kortare eller längre bit på den resan.

 

 

Lorenzo Stiernquist Sexsibility Tantra Sex
Lorenzo Stiernquist
är född 1963, har 2 vuxna barn och bor i Stockholm.

Facebook
Jag finns även
på Facebook.
Besök mig
gärna där.


Till min Facebook >>


Twitter

Följ mig på Twitter

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist