Böcker, musik, sexleksaker m.m.Sexsibility Festival 2020

 
 

Sexsibility-festivalen 2009

Nu är festivalen över, men detta var bara början...

 
 

Nu är Sexsibility-festivalen över, men detta var bara början…
De som var med på festivalen är verkligen otroligt nöjda. Jag har fått enormt bra feedback, framförallt genom att se deltagarnas glittrande ögon och strålande uttryck. Det behövs inga ord eller förklaringar till deras upplevelser. Man märker att de har varit med om något fantastiskt, det kan ingen ta miste på och det kan ingen ta ifrån dem.

Festivalen en succé
Drygt 80 personer besökte (en eller flera dagar) denna första Sexsibility-festival. Vi har redan många olika idéer om hur vi kan göra festivalen ännu bättre till nästa år. Men alla (både deltagare och lärare) som jag pratat med är rörande överens om att detta var en helt underbar festival. Jag hade som mål att det skulle komma ungefär det dubbla, men jag glad att det kom precis så många som vi kunde klara av att ta hand om på ett bra sätt under vår första Sexsibility-festival.

Sex-festival
Ryktena går på stan om att det varit en sex-festival och visst är det en festival i sexualitetens tecken, men det är ingen ”sexklubb” där man kommer bara för att ha sex med andra. Visst har folk sex, men inte mer är vad folk har på personalkonferenser eller en dansbands-festival :-) Utan det handlat mer om att kunna uppleva sin egen sexualitet och utveckla förmågan att kunna njuta mer av sex när man väl har det. På Sexsibility-festivalen är folk dessutom nyktra och de vill lära sig känna in gränser (både sina egna och andras), öva sig på att vara mer närvarande och våga vara nära. Så de som vill ta små steg för att känna sig mindre rädda, mindre trasiga och mindre neurotiska kring sin sexualitet kan göra det på ett mycket tryggare sätt på Sexsibility-festivalen än tillsammans med en berusad partner man träffat på krogen och i vissa fall t.o.m. få mer stöd och vara i en kärleksfullare anda än vad man kan få i sitt äktenskap.

Heta debatter och frågvisa journalister
Det är många som inte varit med på festivalen som pratar, skriver och diskuterar kring Sexsibility-festivalen och det kommer de nog att göra en tid framöver. Det har varit många journalister från TV, radio, tidningar och webbplatser som har intervjuat, skrivit och filmat på festivalen (självklart bara med de deltagare som vill vara med) och längre ner kan du klicka dig till en sida där jag har samlat länkar till en del av detta.

Journalisterna har varit mycket trevliga, seriösa och professionella. De har välkomnats med öppen famn och en av dem sa ”Folk är så öppna, hjälpsamma, ställer upp och det är en helt underbar stämning. Tänk om mitt arbete var så här lite oftare.”.
                                                                                        
Det har varit övervägande positiv respons från läsarna och på Norrköpings Tidningars webbsida ställde de frågan "Skulle du vilja besöka Sexsibility-festivalen?" och 6 av 10 av läsarna var positivt inställda till Sexsibility-festivalen.

Men alla var inte glada och bl.a. en kristen fanatiker skrev på sin hemsida om Sexsibility-festivalen och hur hemskt detta var (fast han själv inte varit med och upplevt denna kärlek och glädje). Men vad som är lite roligt är att han har Google-anonnser högst upp på sin hemsida och det första jag såg på denna hemsida var en annons om en… dejting-sajt.
Dessutom så reagerar många med motsatt effekt än vad jag tror att han har räknat med. Att skriva att sex öppnar upp för demoner är så dumt att många avfärdar det som rena barnsligheter och istället står upp för festivalen. Denna man har (via annonser och folks reaktioner) på så sätt bidragit till ett sexuellt öppnare samhälle. Bra jobbat!

Jag tror på människan
Jag tror att mänskligheten kommer att vakna upp från en värld av skam och skuld och istället säga JA till livet. Folk kommer att söka sig efter inspiration och vägledning, Inte i första hand från böcker eller skrifter, utan från människor i verkliga livet. Om de då har att välja mellan en två personer där den ena personen själv inte verkar må så bra och den andra njuter av livet så tror jag att valet kommer att vara ganska lätt.

Tillslut kommer vi att inse att vi inte behöver lyssna på personer som försöker skrämma oss till att leva enligt en bok som skrevs för länge sedan. Vi kommer att inse att alla försök till att få oss andra att känna skuld och skam bara bottnar i deras egen rädsla. Att de bara är olyckliga människor som inte själva har kontakt med sin njutning och som inte vet hur man lever ett livsbejakande liv. Vi kommer alla att så småningom inse att vi inte behöver lyssna på dessa personer och någonstans djup där inne så vet de om att det är så. Det är det som gör dem så desperata. Så fortsätt att lysa med din sexuella, livsbejakande och kärleksfulla kraft. De som skriker sig hesa om att sex öppnar upp för demonen kommer att i framtiden göra det helt ensamma.

För min personliga del så är jag mycket tacksam över att få möta människor på detta sätt. Jag har skrattat, gråtit, delat, varit i min sexuella kraft, njutit och upplevt helande själsliga möten. Jag känner att jag lever mitt liv levande. Jag bryr mig inte så mycket om i fall andra försöker få festivalen att verka fel. Jag vet ju att detta är såå bra och jag ser ju med egna ögon hur människor upplever mer kärlek, gemenskap och får en djupare kontakt med sig själva och andra. Och om det åtminstone bara är en person som vågar möta och hela sin skam och skuld och istället börjar skina som en stark och livsbejakande människa så är det värt allt... precis allt.

Jag vill tacka alla som deltog i Sexsibility-festivalen 2009 och hoppas att vi ses nästa år igen.

Lorenzo Stiernquist

Läs mer:
Praktisk information Arkiv med artiklar m.m.

 


Snabblänkar:

Praktisk information Arkiv med artiklar m.m.

Yoni Fitta Konst
 
Kroppsmålning
  
Festival Kram och Skratt

Festival Kroppsmålning


Festival Sharing


Festival Närhet


Festival Tantra, Sex och Närhet

Facebook
Sexsibility-festivalen finns
Facebook med bl.a. diskussionsforum.
För alla er som vill ha kontakt med varandra.

Till Facebookgruppen >>

 

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist