Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser

 
  Om att vara Tantriker och praktisera Tantra
 
 


Att jag är Tantriker betyder inte att jag har utvecklat mig mer än någon annan eller uppnått något tillstånd. Utan det betyder att jag är en person som praktiserar Tantra. Det är ett förhållningssätt till livet som jag har med mig varje dag... eller åtminstone försöker.

Tantra handlar bland annat om att vara närvarande med det som är. Och även om det går lättare och lättare ju mer jag tränar så är det ett dagligt arbete. Såvida man inte är ”upplyst” så är närvaro en färskvara som man behöver hålla levande och är inget som man uppnår och sedan inte behöver ”hålla på med” längre. En yogi (en person som praktiserar yoga) säger ju inte ”Jag var på en yogakurs förra veckan, så nu behöver jag inte göra yoga mer i mitt liv”. På samma sätt handlar Tantra om att det är en väg som jag vandrar på och hela tiden hittar nya djup och den hjälper mig att påminna mig om min inre källa av kärlek.

En av de absolut grundläggande förhållningssätten inom Tantran är att omfamna livet. Kan jag var närvarande och samtidigt omfamna det som ÄR här och nu (i det inre och yttre) upplever jag mer av livet. Då deltar jag i livet och lever det liv som pågår, istället för att leva i det förflutna, i framtiden eller i idéer om hur livet borde vara.

När jag gör det så upplever jag också mer kärlek eftersom kärleken är något som alltid finns i det eviga nuet. Eller? Är inte kärlek något vi bara kan uppleva i nuet? I så fall avgörs hur starka och djupa våra kärleksupplevelsers kan vara av hur mycket vi förmår att vara här och nu. Ibland så kan vi av olika händelser ”råka bli” närvarande. Det kan vara för att sinnet för ett par sekunder tror att det har nått sitt mål, en förälskelse med den ”perfekta” partnern, att vi ”tvingas” till närvaro vid fara eller att vi får en stark upplevelse av något slag (genom sex, naturen, en konsert, fallskärmshoppning osv.). Men närvaro är också något vi kan träna oss på och hålla levande. Vi kan med andra ord träna oss på att uppleva kärlek.

Jag möter många som säger att de vill uppleva mer av livet. Men det är ofta en sanning med en viss modifikation. För oftast handlar det om att de vill uppleva vissa delar av livet, samtidigt som de försöker undvika andra delar. Det gör att det blir svår att uppleva det liv som verkligen pågår. Man försöker hitta strategier för att förändra personer och skeenden i det yttre, man ältar det som varit eller oroar sig för det som kommer att komma... eller är rädd för att det är vissa saker som inte kommer att komma. Detta är något som jag känner till allt för väl, men som Tantriker försöker jag omfamna det som är och uppleva det jag upplever. Känna det jag känner och VARA med det som är.
 

 

Lorenzo Tantriker Tantricas
Skuggan av ett självporträtt

 

 

 

 

 

 

 

Det är här som mitt praktiserande av Tantra (min träning) kommer in. Genom Tantaövningar (Tantrasex, andning, beröring, "hjärtöppnande" meditationer, och djupa möten) påminns jag om den kärleksflod som flyter genom mig och mitt liv. Och genom att släppa mer på skam, skuld, blockeringar och hämningar så upplever jag dels ett mer flödande liv.

Men motståndet att vara med mitt inre minskar också. Genom att jag omfamnar fler och fler av mina "ovärdig" delar av mig själv och känner att det är OK att vara den jag är känner jag mig inte längre lika rädd för mig själv. Det värsta som kan hända när jag visar mig som jag är i mina nära relationer är att jag kan bli lämnad, känna min smärta och möta det som finns där inom mig... och det är inte så farligt. Det är sann frihet för mig. Då kan jag vara med det (eller den) som är här och nu och djupna in i den kärlek som jag längtar efter att få uppleva.

Hjärnforskning visar att återkommande upplevelser av kärlek och njutning inte bara är en skön upplevelse i stunden utan rent fysiskt ”bygger om” hjärnans struktur, vilket påverkar HUR vi uppfattar världen. Genom att praktisera Tantra, släppa på det som hindrar våra upplevelser av kärlek och om och om igen påminnas om kärleken inom oss så blir det lättare att uppleva känslan av att ”bara vara”. Längtan efter sig själv och det som vi har inom oss ökar och ett stor JA till livet - med allt vad det innebär - växer sig allt starkare.

Välkommen att praktisera Tantra tillsammans med mig och andra Tantriker här på Starspray.

Lorenzo Stiernquist

”Here there is nothing to fight
Except willfulness
Some lean too far
Into the past.
Others stretch way out
Into the future.
The true warrior
Stays in the moment,
Burning deeper
Into whatever comes,
Or sometimes with
Even more difficulty,
What does not'.”

Leza Lowitz
lezalowitz.com

Från boken:
Yoga Poems: Lines to Unfold by
 

Sprid ordet
Du får gärna kopiera och sprida texten fritt,
men med följande licensvillkor (Creative Commons)
och att du ange följande källa:
Lorenzo Stiernquist - www.starspray.com

 

 

Tanrtiker Tamtrasex
Tantrasex Andligt sex

 

 

 

E-post: lorenzo@starspray.com •  Hemsida: www.starspray.com
Mobil: +46722811178 • Telegram: t.me/LorenzoStiernquist